luni, 26 iulie 2010

rezumand

Feb 24 2009

nu mai e timp..sau nu mai e chef, ceva nu mai e din ce era odata.
acum mai citesc carti si mai vad filme si nu mai notez nimic, lasandu-le incetul cu incetul prada uitarii. ma regasesc si trec mai departe, ma infior si trec mai departe, de parca filmele au devenit filme si cartile carti dintr-odata.
inainte nu era asa. inainte..inainte de ce? inainte de mine acum.
asadar, pentru ca vreau totusi sa rezum cateva dintre cele ce mi-au placut spre incantat pentru a nu le uita de tot mai tarziu, voi aminti de cartea somnului si de V de la vendeta.. si poate de million dollar baby.
sarah si robert si gregory si cleo si..veronica. nu in ordinea asta, pe alocuri chiar se amesteca identitatile. ideea de clinica destinata insomniacilor sau celor ce prezinta probleme relationate cu somnul, presupun ca a mai fost pusa in practica si in plan real. visele lui sarah sau ale lui terry iar nu m-au interesat prea mult pe parcursul lecturii.
felul in care a fost prezentata cronologia personajelor, insa, da.

un capitol in trecut, un capitol in prezent. in permanent contact cu inainte, rezultatele in acum isi gaseau explicatia imediata.

as vrea sa stiu ce sa mai notez..romanul, in ciuda titlului, este predominat de actiune. relatiile dintre personaje sufera transformari continue, in asa fel incat nu ai timp sa te detasezi sa reusesti sa trasezi o idee macar. m-as putea gandi doar la relatia excesiv de ciudata dintre sarah si robert. excesiv de ciudata pentru ca excesiv de ciudati sunt si ei. si oricat de open minded ai fi, e greu sa nu te mire(macar) faptul ca un el indragostit de o ea -ea care are inclinatii lesbiene- sa faca operatie de schimbare de sex pentru a deveni la randu-i o ea. iubita de ea.
mda..cata iubire! cata nebunie! cat se confunda! ce ti-e si cu psihicul uman..
apoi sunt celelalte povesti care converg
.. ]
nimic intamplator in cartea asta. probabil, nimic intamplator in multe alte carti, numai ca aici constructia ei atrage atentia asupra coerentei unei povesti bine spuse care nu stiu , insa, daca vrea sa spuna ceva.
V de la Vendeta.- absolut superb. vazut abia acum dupa mai multi ani de la lansare , mi-a placut mai mult decat as fi preconizat vreodata. genul de film de care te indragostesti. fireste, nu stiu sa explic asta.. tin doar sa precizez ca nu mi s-a mai intamplat de mult un asemenea film.
cat despre million dollar baby..m-a ravasit.
este cat se poate de personal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu