joi, 12 iulie 2012

de vacanta.. .

aparent o carte simpla, lejera, tocmai potrivita pe vreme de vara, in timp de vacanta. se asorta perfect..chiar si la costumul meu de baie. e usor de citit, paginile se dau de la sine, intri treptat intr-o atmosfera calma, in intimitatea unui cuplu care pare in regula, cu asteptatele metehne ale unei relatii de lunga durata. dar se intampla ceva in cadrul acelei vacante, noi cunostinte care se insereaza insidios in acest traseu linistit. se retrezeste pasiunea aproape uitata iar cuplul de la inceput pare mai unit ca niciodata. inotul in larg. atmosfera treptat lugubra incepe sa anunte raul ce avea sa urmeze.
nu mi-as fi putut insa inchipui deloc dimensiunile lui, povestit raspicat de caroline apare ca o explicatie care nu vrea totusi sa justifice, cat sa prezinte toate datele. 
aici nu exista salvare, curiozitatea de a afla ce e dincolo de poza aceea, imposibilitatea de a-si imagina ce avea sa urmeze, ii condamna. colin este ucis iar mary sedata. finalul e deci infiorator, intreaga carte fiind condusa narativ cu o seninatate inspaimantatoare in lumina(intunericul) ce avea sa decida tot.

am lasat cartea din maini si cu lacrimile in ochi am pasit spre mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu