luni, 26 iulie 2010

(.)

Iul 9 2007

misoginismul e o descoperire a celor care n-au avut noroc si care, nefiind in stare sa iubeasca, s-au transformat in profetii nefericirii lor.
(…)
si pe urma nu credeti ca si in domeniul iubirii exista mediocritati si valori? unii sunt in stare sa arda ca un rug in iubire, altii nu pot trece de intalnirile prin subsoluri. iertati-ma, domnilor, e o diferenta intre cineva care coboara ca un sobolan intr-un subsol, ca sa nu-l vada nimeni, si altul care se catara pe o scara de matase.
(…)
si de ce trecem grabiti prin fata giocondei? pentru ca timpul costa. n-avem timp pentru leonardo decat sa-l admiram in graba, axiomatic si inutil. de altfel, o oaza de liniste intr-un veac atat de agitat poate fi chiar primejdioasa. mai bine invocam inexplicabilul fara dorinta de a explica nimic, asa cum e moda, deoarece lumea s-a obisnuit sa se intrebe ce ascunde mutenia acestei femei celebre si n-am putea face exceptie fara sa ne expunem banuielilor ca am fi insensibili. in fond, totul e sa ne strigam admiratiile ca si cum n-am putea trai fara ele.
(…)restul e iubire. si nu le reprosez nimic celor care nu iubesc muntii. nu poti sa reprosezi unui om ca n-are noroc.
(…)
deveneam astfel victima unei prejudecati. deoarece cartile inseamna mult, dar nu pot insemna mai mult decat viata si, mai ales, nu o pot inlocui. intr-o buna zi, descoperim ca nu ne ajung povestea lui tristan si cea a lui romeo. vrem sa iubim noi insine.
(…)
si nu pot sa risc sa intreb trecatorii. risc sa nimeresc vreunul dispus sa ma ia peste picior si sa rada : "nu stiai? ne-am hotarat sa venim, sa plecam, sa asteptam si chiar sa murim fara sa ne mai punem intrebarea de ce. lumea s-a transformat intr-o gara, nu vezi?"
mai bine nu intreb. tac si ma uit la ferestre.
(.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu